Terma & Syarat E-Dagang

Sila baca Terma dan Syarat ini dengan teliti. Dengan mengakses, menyemak imbas atau menggunakan www.perfectcompanion.com.my, anda mengakui perkara yang telah anda baca, fahami dan bersetuju untuk terikat dengan Terma dan Syarat. Jika anda tidak bersetuju untuk terikat dengan Terma dan Syarat, anda harus menghentikan penggunaan atau akses anda ke Laman ini.

PENGHANTARAN & PENGHANTARAN

 • Semua kos penghantaran akan ditunjukkan dengan jelas semasa mendaftar keluar.
 • Selepas pesanan anda disahkan dan pembayaran telah dibuat, anda boleh mengharapkan untuk menerima pesanan anda dalam tempoh masa berikut:
 1. Dalam tempoh 4-6 hari bekerja bagi Semenanjung Malaysia (tidak termasuk Sabtu, Ahad & Cuti Umum).
 2. Dalam tempoh 5-7 hari bekerja bagi Sabah & Sarawak (cuti Sabtu, Ahad & Cuti Umum).
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd berhasrat untuk menghantar Produk kepada anda di tempat penghantaran yang diminta oleh anda dalam Pesanan anda.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd berhasrat untuk membuat penghantaran dalam masa 7 hari bekerja dari tarikh pesanan dibuat, tetapi Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak dapat menjanjikan tarikh yang tepat apabila anda menghantar Pesanan anda.
 • Hari pemotongan pesanan Perfect Companion (M) Sdn Bhd adalah 11.59 PM setiap hari. Sebarang pesanan yang dibuat selepas 00.00 AM hendaklah diproses pada hari bekerja berikutnya. Sekiranya pesanan jatuh pada hari Jumaat, hari kerja berikutnya adalah pada hari Isnin.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd sentiasa berhasrat untuk membuat penghantaran dalam tempoh masa yang ditetapkan bagi mana-mana Pesanan, yang diterima oleh Perfect Companion (M) Sdn Bhd tetapi tidak dapat menjamin sebarang tarikh penghantaran yang kukuh.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd berhasrat untuk memberitahu anda jika dijangkakan bahawa Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak dapat memenuhi tarikh penghantaran anggaran, tetapi, setakat yang dibenarkan oleh undang-undang, Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak akan bertanggungjawab kepada anda untuk sebarang kerugian, liabiliti, kos, ganti rugi, caj atau perbelanjaan yang timbul daripada penghantaran lewat.
 • Sila ambil perhatian bahawa Perfect Companion (M) Sdn Bhd hanya menghantar pesanan di negeri-negeri di Malaysia, termasuk Sabah &Sarawak.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd menghantar dalam pembungkusan standard kami, sebarang pembungkusan khas tidak terpakai.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd akan memastikan pesanan berada dalam keadaan baik dan rapi sebelum item dihantar.
 • Anda mesti berhati-hati semasa membuka Produk supaya tidak merosakkannya, terutamanya apabila menggunakan sebarang instrumen tajam. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk memastikan bahawa Produk adalah mencukupi dan sesuai untuk tujuan anda dan memenuhi keperluan individu anda. Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak menjamin bahawa Produk akan memenuhi keperluan individu anda. Anda mengakui bahawa Produk adalah standard dan tidak dibuat khusus untuk memenuhi sebarang keperluan tertentu yang mungkin anda miliki.

 

 

PEMBATALAN

 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd boleh membatalkan pesanan jika Produk tidak tersedia atas sebab tertentu yang dipersetujui antara pelanggan dan Perfect Companion (M) Sdn Bhd.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd akan memaklumkan kes itu dan mengembalikan apa-apa bayaran yang telah dibuat, seperti yang dipersetujui dan diperakui oleh Perfect Companion (M) Sdn Bhd.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd akan membayar balik wang yang diterima, dan mungkin bukan kaedah yang sama dengan pembayaran yang dibuat melalui gerbang pembayaran.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak akan menerima apa-apa pembatalan pesanan atas apa-apa sebab yang mungkin, execpt untuk kes-kes seperti yang dinyatakan dalam (Pembatalan 1.)

PRODUK YANG ROSAK

 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd menjamin bahawa:
  1. Produk akan dihantar tanpa rosak dalam kuantiti yang dipesan; Dan
  2. Produk akan mematuhi arahan terkini yang diterbitkan pengeluar seperti yang dinyatakan di Laman atau dalam bahan Produk kami pada masa Pesanan anda.
  3. Sekiranya produk diterima dalam keadaan rosak, sila e-mel bukti foto dan nota penghantaran kepada marketing@perfectcompanion.com.my.
  4. Aduan kerosakan produk hendaklah dibuat dalam tempoh 24 jam selepas menerima item tersebut.
  5. Sebarang aduan yang dibuat selepas 24 jam setelah menerima item tidak akan dilayan.

 

PULANGAN & BAYARAN SEMULA

 • Semua item yang dipesan adalah tidak boleh dikembalikan, tidak boleh dikembalikan dan tidak boleh ditukar.

 

PENGURUSAN JAMINAN DAN ADUAN

 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd akan melaksanakan tanggungjawab kami di bawah Terma dan Syarat ini dengan kemahiran dan penjagaan yang munasabah.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd meletakkan nilai yang tinggi terhadap kepuasan pelanggan kami. Anda boleh menghubungi kami pada bila-bila masa menggunakan maklumat hubungan yang diberikan. Perfect Companion (M) Sdn Bhd akan cuba menangani masalah anda secepat mungkin dan akan menghubungi anda apabila menerima sebarang pertanyaan atau aduan yang berkaitan.
 • Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, atau perkhabaran, sila hubungi kami di 1300-885-895 atau, isi borang aduan dan e-mel kepada: marketing@perfectcompanion.com.my.

Sekiranya terdapat aduan, sila terangkan objek aduan anda seberapa tepat yang mungkin dan, jika berkenaan, hantarkan salinan Pesanan atau sekurang-kurangnya nombor pesanan yang diberikan oleh Perfect Companion (M) Sdn Bhd kepada anda dalam Pengesahan Pesanan.

 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas daripada kami dalam tempoh 5 hari bekerja, sila buat pertanyaan lanjut. Dalam kes yang jarang berlaku, e-mel anda mungkin terperangkap dalam penapis spam kami atau tidak sampai kepada kami, atau surat-menyurat yang kami hantar kepada anda mungkin sebaliknya tidak sampai kepada anda.

 

KETERSEDIAAN LAMAN WEB, KESELAMATAN DAN KETEPATAN

 • Walaupun Perfect Companion (M) Sdn Bhd berusaha untuk menjadikan Laman Web tersedia 24 jam sehari, kami tidak boleh bertanggungjawab jika atas apa-apa sebab Laman Web tidak tersedia untuk bila-bila masa atau untuk sebarang tempoh. Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak memberi jaminan bahawa akses anda ke Laman Web tidak akan terganggu, tepat pada masanya atau bebas daripada kesilapan. Oleh kerana sifat Internet, ini tidak dapat dijamin. Di samping itu, Perfect Companion (M) Sdn Bhd kadang-kadang perlu menjalankan pembaikan, penyelenggaraan atau memperkenalkan kemudahan dan fungsi baru.
 • Akses ke Laman Web boleh digantung atau ditarik balik kepada atau daripada anda secara peribadi atau semua pengguna buat sementara waktu atau selama-lamanya pada bila-bila masa dan tanpa notis. Perfect Companion (M) Sdn Bhd juga boleh mengenakan sekatan ke atas tempoh dan cara penggunaan mana-mana bahagian Laman Web untuk apa-apa sebab. Jika kami mengenakan sekatan ke atas anda secara peribadi, anda tidak boleh cuba menggunakan Laman Web di bawah nama atau pengguna lain.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak menjamin bahawa Laman Web ini akan serasi dengan semua perkakasan dan perisian yang mungkin anda gunakan. Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak akan bertanggungjawab ke atas kerosakan kepada, atau virus atau kod lain yang boleh menjejaskan, apa-apa peralatan komputer, perisian, data atau harta lain akibat akses atau penggunaan Laman Web oleh anda atau mendapatkan apa-apa bahan daripada, atau akibat daripada penggunaan, Laman Web. Perfect Companion (M) Sdn Bhd juga tidak akan bertanggungjawab ke atas tindakan pihak ketiga.
 • Perfect Companion (M) Sdn Bhd boleh mengubah atau mengemas kini Laman Web dan apa-apa yang diterangkan di dalamnya tanpa notis kepada anda.
 • Walaupun Perfect Companion (M) Sdn Bhd berusaha untuk memastikan bahawa maklumat dan bahan-bahan di Laman Web adalah betul, tiada jaminan atau perwakilan, nyata atau tersirat, diberikan bahawa ia adalah lengkap, tepat, terkini, sesuai untuk tujuan tertentu dan, setakat yang dibenarkan oleh undang-undang, Perfect Companion (M) Sdn Bhd tidak menerima apa-apa liabiliti untuk apa-apa kesilapan atau ketinggalan. Ini tidak akan menjejaskan apa-apa obligasi yang Perfect Companion (M) Sdn Bhd mungkin ada di bawah mana-mana kontrak yang kami ada dengan anda untuk menyediakan anda dengan perkhidmatan, termasuk apa-apa obligasi yang kami mungkin ada di bawah kontrak itu untuk memberi anda maklumat dan nasihat yang tepat, dan yang Perfect Companion (M) Sdn Bhd boleh lakukan melalui bahagian selamat Laman Web yang tersedia untuk orang yang menggunakan kata laluan yang sesuai.
 • Bahan yang terkandung di Laman Web disediakan untuk tujuan maklumat sahaja dan ia tidak akan menimbulkan sebarang komitmen atau kewajipan oleh kami. Apa-apa maklumat di Laman Web tidak akan menjadi mana-mana bahagian tawaran atau kontrak.

 

MAKLUMAT MENGENAI ANDA DAN LAWATAN ANDA KE LAMAN WEB

 • Kami memproses maklumat tentang anda mengikut Dasar Privasi kami. Dengan menggunakan Laman Web, anda bersetuju dengan pemprosesan tersebut dan anda menjamin bahawa semua data yang diberikan oleh anda adalah tepat.